Orhidee phalaenopsis
Orhidee phalaenopsis este una dintre cele mai indragite, cumparate si oferite drept cadou plante din Romania, dar si din Europa. Europenii pur si simplu adora aceasta planta eleganta si speciala, care confera oricarui interior un aspect WOW, modern, senzational, aproape la rang de arta si design interior premium.
Citeste si: Orhidee vanda, curiozitati si informatii interesante
Orhideea phalaenopsis lasa o impresie senzationala atunci cand o oferi cadou. Poate cuceri orice destinatar cu frumusetea ei incomparabila si cu culorile electrizante pe care le afiseaza pe florile care seamana cu un fluture ce tocmai isi deschide aripile.
Astazi ne-am decis sa facem pentru voi un top al celor mai cumparate plante orhidee phalaenopsis din floraria noastra online, FlorideLux.ro, dar sa va lasam si cateva sfaturi de ingrijire ale acestei plante incantatoare. Este important de stiut ca in floraria noastra online veti gasi tot timpul anului stocuri consistente de orhidee la ghiveci phalaenopsis, cele mai bune preturi si intotdeauna livrare gratuita in peste 12000 de localitati din Romania.
Inainte sa va aratam topul celor mai frumoase orhidee din soiul phalaenopsis pe care le puteti comanda online rapid, iata care sunt sfaturile noastre pentru ingrijirea acestei plante delicate:
1) La primirea plantei cadou, indepartati atent si cu grija folia de plastic din jurul orhideei.
2) Udati planta chiar de la primire, daca vi se pare ca pamantul sau radacinile aeriene sunt uscate la atingere. Umezeala este foarte importanta la orhideele phalaenopsis, daca simtiti ca planta este uscata, atunci udati-o imediat cu apa la temperatura camerei. Recomandam sa lasati ca radacinile si solul plantei sa se usuce complet intre udari. Efectuati udarea deasupra unei chiuvete pentru ca apa in exces sa se scurga complet.
3) Plasati orhideea intr-o zona cu iluminare naturala indirecta, insa sa fie suficienta lumina. Nu lasati planta intr-o fereastra cu lumina de la soare directa sau un loc unde se poate produce efectul de sera. Daca frunzele plantei devin galbene sau patate, atunci orhideea este expusa la prea multa lumina.
Citeste si: Orhidee verzi, vezi ce minunatii de orhidee ne ofera natura in nuante de verde
4) Pastrati orhideea in afara zonelor racoroase sau cu foarte mult curent (intre usi, intre geamuri etc.).
5) Pentru o udare eficienta, fara batai de cap, puteti pune in fiecare saptamana 2-3 cuburi de apa inghetata la radacina phalaenopsis (in functie de cat de mare este), urmand ca udarea sa se faca treptat, pe masura ce apa se dezgheata.
6) Orhideele trebuie replantate la fiecare 2 ani.
Citeste si: Misterul orhideei albastre phalaenopsis