Dictionar floral

Agapanthus, dictionar floral litera A

Agapanthus, o floare de primavara absolut magnifica, plina de flori jucause, parfum delicat si disponibila in 2 culori foarte interesante pentru orice florist: alb si albastru. Atunci cand primele raze de soare timide ale primaverii isi fac aparitia, agapanthusul abia asteapta sa se alature in buchetele colorate celorlalte flori de primavara, oferind volum, culoare si textura foarte eleganta.

Citeste si: Planta lunii ianuarie 2017

agapanthus

Agapanthus: Culori si forme

Agapanthus este o floare cu frunze alungite pe o tija foarte lunga, inalta, care se termina intr-o floare globulara fantastica, realizata din alte flori micute si delicate. Gradual, acestea reusesc sa aduca in casele voastre cate un strop de primavara. Exista sute de varietati de agapanthus si aveti foarte multe variante din care puteti alege! Agapanthus este in general alb si albastru, cel albastru este considerat absolut specatculos, pentru ca este o nuante speciala si rara in lumea florilor.

agapanthus albastru


Agapanthus: ingrijire si simbolism

Agapanthus trebuie taiat la codita si plasat in apa proaspata o data la 2-3 zile. Floarea globulara se recomanda sa nu fie foarte inalta fata de buza vazei sau vasului in care o plasati, pentru a nu fi afectata de gravitatie si sa isi plece capul.

Citeste si: Flori pentru femeia Capricorn

Florile de agapanthus sunt nelipsite din buchetele de mireasa sau coronitele de nunta la evenimentele din Africa de Sud, pentru ca simbolizeaza fertilitate. Acolo i se mai spune agapanthusului si ‘floarea dragostei’. De asemenea, ca si etimologie a cuvantului agapanthus (origine greaca),  ‘agape’ inseamna dragoste si ‘anthos’ inseamna floare. O alta denumire populara pentru agapanthus este si „crinul african”.

Agapanthus: aplicatii in floristica si design floral

Datorita formei inalte, cu tija uniflorala, agapanthus este candidatul perfect atat pentru aranjamente lucrate pe inaltime, cat si pentru lucrarile florale pe rotund. Globul de flori cu care ne incanta privirile se comporta extraordinar in buchete lucrate pe tehnica X, oferind volum si textura. In aranjamentele pe inaltime isi etaleaza frumusetea in cel mai delicat si impresionant mod, este cu adevarat un spectacol vizual!

agapanthus-in-buchete aranjament-agapanthus buchet-agapanthus